Anmälan till skridskoskolan vårterminen 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Singel
– inspirerande och utvecklande från minior till senior

Vårt tränarteam
Föreningen är medlemmar i Arbetsgivaralliansen.

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö.

Våra tränare är högutbildade med kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi.

De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

 

Klubbens tränare arbetar i team och har ett gemensamt ansvar i träningsverksamheten. Vår huvudtränare har övergripande koll och ansvar i tävlingsgrupperna men varje tränare har ett antal åkare de är ansvariga för gällande tävlingsprogram, utvecklingssamtal och dialog om träning och tävling m.m. Assisterande huvudtränare har övergripande ansvar i skridskoskolan.

 

Tränarna i skridskoskolan är aktiva tävlingsåkare eller fd. tävlingsåkare som är i början av sin utbildningsstege. I skridskoskolan har de gruppansvar och i tävlingsverksamheten har de möjlighet att auskultera för vidare utbildningar inom yrket.

Joanna Dahlstrand
Joanna Dahlstrand

Huvudtränare

joanna@gkk.se

”Jag vill vara delaktig till en meningsfull fritid där varje enskild individ står i fokus. Jag verkar för en god gruppsammanhållning där vi tillsammans  är starka. Jag vill inspirera till en livslång glädje till fysisk aktivitet som möjliggör grunden till en hälsosam livsstil. Min ledarskapsfilosofi är i en positiv anda som bjuder in till delaktighet. Att skapa och upprätthålla en god relation till varje individ värdesätter jag starkt.”

 

Utbildning

Joanna har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon är legitimerad specialidrottslärare och har lärarexamen i ämnena Idrott och hälsa samt psykologi. Joanna har lång erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i GKK är hon ansvarig för konståkningsinriktningen på Katrinelunds elitidrottsgymnasium i Göteborg.

Madelene Granath

Tränare och ansvarig för skridskoskolan
madde@gkk.se

 

"Jag vill vara delaktig till de aktivas utveckling såväl fysiskt, psykiskt, socialt som idrottsspecifikt. Jag verkar för en jämlik miljö och god gruppsammanhållning där alla har rätt att bli sedda och göra sig hörda. Jag vill inspirera till att deltagare tar sig an nya utmaningar med kämparglöd och glädje. Min ledarskapsfilosofi innehåller bl.a. ett situationsanpassat ledarskap där de aktiva på olika sätt har möjlighet att vara delaktiga i beslut som rör deras träning beroende på deras nivå och mognad. God kommunikation ser jag som en grund för hållbara och bra relationer och för att kunna hjälpa de aktiva på bästa sätt."

 

Utbildning

Madelene har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon har examen i Idrottsvetenskap med inriktning Sports Management och erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i GKK Singel är hon tränare på sommarläger och verkar främst som mamma.

Ansvarig tränare för skridskoskolan.

Maria Bergqvist

Tränare

maria@gkk.se

 

Jag vill vara delaktig i en sund miljö där alla får synas och höras och där alla trivs. Jag verkar för att alla får möjlighet att bli sin egen världsmästare. Jag vill inspirera till en livslång kärlek för konståkning. Min ledarskapsfilosofi: ”Rätt inställning och noggrannhet gör att drömmar uppnås!” ”

 

Utbildning

Maria har Svenska Konståkningsförbundets högsta utbildning, Steg 4 i singel samt Steg 1 i synchro. Svenska Olympiska Kommitténs utbildning Head Coach samt Specialidrottslärarutbildning via SISU. Maria har arbetat som tränare på heltid i snart 30 år och har stor erfarenhet av alla nivåer, allt från skridskoskola upp till världselit.

Som åkare har hon själv som bäst deltagit på två JVM-världsmästerskap för juniorer.

Som tränare har hon haft glädjen att tillsammans med åkare och förbund fått uppleva landslagsuppdrag, internationella tävlingar och höjdpunkterna EM och VM. Utöver arbetet i GKK Singel arbetar hon i Västra Frölunda KK med nivåer från skridskoskola till landslagsåkare.

Tamara Kuchiki Girdland

Tränare och elitansvarig

tamara@gkk.se

 

”Jag vill vara delaktig i en miljö där alla känner sig trygga och välkomna. Jag vill inspirera, vägleda och hjälpa varje åkare till att bli så bra som de själva kan bli. Jag vill ge tillbaka till den sport som har lärt mig så mycket och gett mig oerhört mycket glädje. Min ledarskapsfilosofi är att "Hårt arbete kommer alltid att få dig någonstans”!

 

Utbildning

Tamara har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning Steg 4 samt utbildningen Professional Skater´s Association i USA. Hon har undervisat som tränare och koreograf för både åkare i singel och isdans i över 24 år. Hon tränar åkare från skridskoskolan till elitnivå.

Tamara deltog som åkare i det amerikanska landslaget under åren 1990-1996. Hon tävlade i World Junior Championship i singel och var reserv till olympiska teamet i isdans.

Hon fick utmärkelsen ”Årets tränare” 2018 av Föreningen Svenska Konståkningstränare.

Tamara har som tränare haft nöjet med sina åkare och SKF att få uppleva nationella teamuppdrag och internationella tävlingar, där höjdpunkten varit Junior Grand Prix.

Sofia Pettersson

Ansvarig tränare i Vuxengrupper

skridskoskolan@gkk.se

 

"Jag vill vara delaktig till att alla ska få träna enligt deras förutsättningar och behov. Jag verkar för att alla ska hitta sin rörelseglädje. Jag vill inspirera till att våga och försöka nå nya mål i smått och stort. Min ledarskapsfilosofi är att alla ska känna att de är delaktiga och lika viktiga. God kamratskap där alla är inkluderande värdesätter jag starkt."

 

Utbildning

Sofia har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 2B.

Hon har varit tränare i snart 10 år för blandade åldrar. Arbetat som domare på klubbtävlingar tidigare.

Utöver arbetet i klubben är hon arkitekt på Norconsult. Sofia älskar att röra på kroppen varierat och tränar inför att göra fler swimrun i framtiden.

Under säsongen 2020-2021 är Sofia ansvarig tränare för vuxengrupperna, och kommer vikarie i skridskoskolan och singelverksamheten vid behov.

Justus Strid

Tränare off-ice/Vikarie is

 

Jag vill vara med att utveckla världens bästa idrott att bli tillgänglig och uppskattad av så många som möjligt så mycket som möjligt. Genom rätt träning för rätt individ i rätt tid tror jag att alla kan få rätt chans att hitta sitt bästa.”  

Utbildning

Justus har svensk tränarutbildning steg 3 och dansk huvudtränarutbildning. Han är även legitimerad Stac-elittränare och har drivit New Generation Fitness ett gym inriktat på skadeförebyggande och idrotts optimerande träning.

Som åkare har Justus deltagit vid fyra VM och fem EM. Justus är även huvudtränare i Skärgårdens Sportklubb och kommer hjälpa oss med off-ice på tisdagar samt vara vikarie vid behov.  

Övriga tränare i skridskoskolan, vuxengrupper och steg 1-4 i trappan: 
Alva Liljeberg

Aktiv tävlingsåkare i B-klass junior. Alva arbetar som tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 
Anna Bertilson

Aktiv tävlingsåkare i B-klass junior. Anna arbetar som tränare i skridskoskolan och konståkningsgrupperna och har tränarutbildning Steg 1B.

 
Elin Persson

Aktiv A-åkare i juniorklass. Elin arbetar i vuxengruppen på måndagar och har tränarutbildning Steg 1B.

 
Freya Kilbo

Aktiv B-åkare i juniorklass. Freya arbetar i skridskoskolan och har tränarutbildning Steg 1B.

 

Greta Polverini

Aktiv tävlingsåkare i stjärnjuniorklass. Greta arbetar i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 

Katarina Crona

F.d. A-åkare i juniorklass. Kattis är hjälptränare i skridskoskolan. 

 
Lovisa Trägårdh

Aktiv tävlingsåkare i B-juniorklass. Lovisa arbetar i skridskoskolan och konståkningsgrupperna och har tränarutbildning Steg 1B.

 
Malin Arhusen

F.d. stjärnåkare i juniorklass. Malin arbetar som tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 

 
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners