Anmälan till våra grupper
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Singel
– inspirerande och utvecklande från minior till senior

Vårt tränarteam
Föreningen är medlemmar i Arbetsgivaralliansen.

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö.

Våra tränare är högutbildade med kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi.

De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

 

Klubbens tränare arbetar i team och har ett gemensamt ansvar i träningsverksamheten. Vår huvudtränare har övergripande koll och ansvar i tävlingsgrupperna men varje tränare har ett antal åkare de är ansvariga för gällande tävlingsprogram, utvecklingssamtal och dialog om träning och tävling m.m. Assisterande huvudtränare har övergripande ansvar i skridskoskolan.

 

Tränarna i skridskoskolan är aktiva tävlingsåkare eller fd. tävlingsåkare som är i början av sin utbildningsstege. I skridskoskolan har de gruppansvar och i tävlingsverksamheten har de möjlighet att auskultera för vidare utbildningar inom yrket.

Joanna Dahlstrand

Huvudtränare

joanna@gkk.se

 

”Jag vill vara delaktig till en meningsfull fritid där varje enskild individ står i fokus. Jag verkar för en god gruppsammanhållning där vi tillsammans  är starka. Jag vill inspirera till en livslång glädje till fysisk aktivitet som möjliggör grunden till en hälsosam livsstil. Min ledarskapsfilosofi är i en positiv anda som bjuder in till delaktighet. Att skapa och upprätthålla en god relation till varje individ värdesätter jag starkt.”

 

Utbildning

Joanna har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon är legitimerad specialidrottslärare och har lärarexamen i ämnena Idrott och hälsa samt psykologi. Joanna har lång erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i GKK är hon ansvarig för konståkningsinriktningen på Katrinelunds elitidrottsgymnasium i Göteborg.

Madelene Granath

Tränare och ansvarig för skridskoskolan samt vuxengrupper säsongen 2022-2023
madde@gkk.se

 

"Jag vill vara delaktig till de aktivas utveckling såväl fysiskt, psykiskt, socialt som idrottsspecifikt. Jag verkar för en jämlik miljö och god gruppsammanhållning där alla har rätt att bli sedda och göra sig hörda. Jag vill inspirera till att deltagare tar sig an nya utmaningar med kämparglöd och glädje. Min ledarskapsfilosofi innehåller bl.a. ett situationsanpassat ledarskap där de aktiva på olika sätt har möjlighet att vara delaktiga i beslut som rör deras träning beroende på deras nivå och mognad. God kommunikation ser jag som en grund för hållbara och bra relationer och för att kunna hjälpa de aktiva på bästa sätt."

 

Utbildning

Madelene har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon har examen i Idrottsvetenskap med inriktning Sports Management och erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i GKK Singel är hon tränare på sommarläger och verkar främst som mamma.

Ansvarig tränare för skridskoskolan.

Tamara Kuchiki Girdland

Tränare och elitansvarig

tamara@gkk.se

 

”Jag vill vara delaktig i en miljö där alla känner sig trygga och välkomna. Jag vill inspirera, vägleda och hjälpa varje åkare till att bli så bra som de själva kan bli. Jag vill ge tillbaka till den sport som har lärt mig så mycket och gett mig oerhört mycket glädje. Min ledarskapsfilosofi är att "Hårt arbete kommer alltid att få dig någonstans”!

 

Utbildning

Tamara har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning Steg 4 samt utbildningen Professional Skater´s Association i USA. Hon har undervisat som tränare och koreograf för både åkare i singel och isdans i över 24 år. Hon tränar åkare från skridskoskolan till elitnivå.

Tamara deltog som åkare i det amerikanska landslaget under åren 1990-1996. Hon tävlade i World Junior Championship i singel och var reserv till olympiska teamet i isdans.

Hon fick utmärkelsen ”Årets tränare” 2018 av Föreningen Svenska Konståkningstränare.

Tamara har som tränare haft nöjet med sina åkare och SKF att få uppleva nationella teamuppdrag och internationella tävlingar, där höjdpunkten varit Junior Grand Prix.

Svetlana Bannova

Tränare (bild kommer)

 

"Jag vill vara delaktig i en trygg och inspirerande miljö. Jag vill hjälpa ungdomar få glädje av träning och kunskaper för sin utveckling inom konståkning."

 

Utbildning

Svetlana är från St. Petersburg i Ryssland. Hon har jobbat som tränare sedan 1982 och i Sverige sedan 1996. Svetlana har 3 års akademisk utbildning som tränare i Ryssland och licentiat inom idrott samt är legitimerad fysioterapeut. Svetlana tränar åkare på alla nivåer.

Sofia Pettersson

Föräldraledig säsongen 22/23

 

Ansvarig tränare i Vuxengrupper

skridskoskolan@gkk.se

 

"Jag vill vara delaktig till att alla ska få träna enligt deras förutsättningar och behov. Jag verkar för att alla ska hitta sin rörelseglädje. Jag vill inspirera till att våga och försöka nå nya mål i smått och stort. Min ledarskapsfilosofi är att alla ska känna att de är delaktiga och lika viktiga. God kamratskap där alla är inkluderande värdesätter jag starkt."

 

Utbildning

Sofia har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 2B.

Hon har varit tränare i snart 10 år för blandade åldrar. Arbetat som domare på klubbtävlingar tidigare.

Utöver arbetet i klubben är hon arkitekt på Norconsult. Sofia älskar att röra på kroppen varierat och tränar inför att göra fler swimrun i framtiden.

Under säsongen 2020-2021 är Sofia ansvarig tränare för vuxengrupperna, och kommer vikarie i skridskoskolan och singelverksamheten vid behov.

Övriga tränare i skridskoskolan, vuxengrupper och steg 1-4 i trappan: 
Alva Liljeberg

Aktiv tävlingsåkare i B-klass junior. Alva arbetar som tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 
Freya Kilbo

Aktiv B-åkare i juniorklass. Freya arbetar i skridskoskolan och har tränarutbildning Steg 1B.

 

Greta Polverini

Aktiv tävlingsåkare i stjärnjuniorklass. Greta arbetar i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 

Lovisa Trägårdh

Aktiv tävlingsåkare i B-juniorklass. Lovisa arbetar i skridskoskolan och konståkningsgrupperna och har tränarutbildning Steg 1B.

 
Nele Ramstrand

Aktiv tävlingsåkare i B-juniorklass. Nele arbetar i skridskoskolan och har tränarutbildning Grund.

 
Rebecca Krook

Aktiv tävlingsåkare i A-juniorklass. Rebecca arbetar i skridskoskolan och konståkningsgrupperna och har tränarutbildning Grund.

 

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners