Anmälan till skridskoskolan vårterminen 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Singel
– inspirerande och utvecklande från minior till senior

Träningstrappa
Till säsongen 2021/2022 gör vi om vårt gruppsystem och inför en trappmodell där varje steg i trappan ökar i träningsmängd. Beroende på vart åkaren är och vill i sin utveckling och önskemål om träningsmängd kan man välja trappsteg. Vi tar alltså bort de testindelade grupperna och fokuserar på åkarens vilja och mål. Tränarna ger vägledning om vilket trappsteg åkaren bör välja enligt nedan:
  • Åkare som tidigare ingått i K-grupper rekommenderas att välja mellan steg 2-3.
  • Åkare som är stjärntestade, oavsett ålder, rekommenderas att välja mellan steg 3-5.
  • Åkare som är B-testade, oavsett ålder, kan välja mellan steg 5-6.
  • Åkare som är A-testade, oavsett ålder, kan välja mellan steg 7-8.

Åkaren väljer önskat antal träningstimmar enligt trappmodellen. Gruppindelning sker under träningstillfället efter ålder- och/eller kunskapsnivå beroende på lektionens upplägg och planering.

Man kan välja att utöka sin träning genom att gå upp ett trappsteg under pågående säsong (man kan ej välja att gå ner under pågående säsong). Detta byte sker i samråd med tränarteamet samt att åkaren har närvarat på majoriteten av träningspassen på befintligt trappsteg.

Har man andra aktiviteter rekommenderas åkaren att välja ett trappsteg som passar för att kunna delta på alla sina aktiviteter. Endast vid krock med skolschema tillåts åkaren göra individuell anpassning.

Är man som åkare osäker på vilket trappsteg man ska välja kan man gärna rådfråga tränarteamet som hjälper till och guidar till rätt steg. Tränarteamet förespråkar en öppen dialog och vill hjälpa varje enskild åkare på bästa sätt.

 
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners