ANMÄLAN TILL SÄSONGEN 2024-2025
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Frågor och svar - Skridskoskolan
FAQ (Frequently asked questions)
 
Anmälan
 
Vad finns det för olika grupper i skridskoskolan? 

Grupperna varierar från säsong till säsong beroende på hur många anmälda vi har. Vår målsättning är att ha följande grupper men ibland får vi slå ihop grupper och ha mixgrupp pga intresseanmälningarna.  

 

Bubblan - Nybörjargrupp för de som är 3-5 år, här vill vi att en anhörig är med på isen (med hjälm och skridskor) de första träningarna som stöd för barnen.

Tuppen - Nybörjargrupp för de som är 6-10 år. Här kan barnen stå på skridskorna själva och lyfta på fötterna. 

Flygskäret - Grupp för de som tidigare har åkt i Sjölejon. Tränar på märke 3 och 4.

Young - Ungdomsgrupp för de som är 11-16 år och nybörjare.

 
Hur anmäler vi oss till GKKs skridskoskola?

Anmälan kan göras på denna länk. Där ser ni direkt om det finns platser kvar. Är gruppen fullsatt kan ni anmäla bevakning så att ni får meddelande så fort det finns ledig plats under terminen.

 

Kan vi testa skridskoskolan om barnet aldrig stått på ett par skridskor?

Vi vill gärna att barnen ska ha testat att stå på ett par skridskor innan de börjar skridskoskolan. Detta för att inte skrämma barnen vid första skridskoskoletillfället, då det är många barn och det kan vara lite nervöst även om man stått på skridskor tidigare. Vår målsättning är att alla ska få glädje och glöd av att vara ute på isen och då rekommenderar vi alla att de testar allmänhetens åkning innan man börjar skridskoskolan. 

 
Kan vi bara dyka upp på träningen för skridskoskolan och testa en gång?

Nej. Ni måste först anmäla er via vårt anmälningsformulär på hemsidan och få en bekräftelse från klubben om att ni fått plats. Detta beror på att det ibland kan vara kö till vissa grupper i skridskoskolan, och för att vi ska ha alla kontaktuppgifter om det råkar hända någon olycka på isen. 

 
Hur vet vi om skridskoskolan är full?

Det går att anmäla sig under hela terminen, dock önskar vi att barnen är med från terminens start. Skicka in en anmälan så vet vi hur många som önskar plats. Vissa grupper kan ibland bli fulla, men oftast brukar platser öppna upp sig pga av gruppbyten etc. Är gruppen fullsatt när ni ska anmäla kan ni anmäla bevakning för innevarande säsong och då kan vi kontaktar er när plats finns ledig. 

För de som anmält sig i god tid hör vi av oss via mejl i augusti (inför hösttermin) och i december innan jul (inför vårterminen).

 
Vad kostar skridskoskolan och när måste jag betala? 
Tidigare säsong :

Medlemsavgift 250 kr per verksamhetsår faktureras via epost i samband med fakturan för er förtsa terminsavgift under verksamhetsåret. 

Terminsavgift: 1200-1550 kr per termin (vanligvis 13-14 lektioner men beror på säsong).

 

Nya åkare får lov att prova på en lektion. Om man efter första lektionen ej vill fortsätta måste man avanmäla senast två dagar efter första lektionstillfället genom att välja att men ej ska delta i aviseringsmejlet med terminsavgiften. Endast då har man rätt att bli krediterad terminsavgiften och medlemsavgiften. Det är mycket viktigt att avanmäla görs så att barn som står i kö och gärna vill delta får platsen istället.

 
Om skridskoskolan är full, behöver jag betala för att stå i kö? 

Nej, du betalar först när du får en plats.

 

 
Praktiska frågor
 
I vilka ishallar är skridskoskolan? 

Säsongen 2023-2024 har vi skridskoskoleverksamhet i Tuve ishall och Vallhallarinken på höstterminen och i Slottsskogsrinken på vårterminen. 

 

Hur lång tid innan träningen bör vi vara på plats?
Satsa på att vara i ishallen ca 15 min innan träningen för att ta på extra lager kläder och knyta skridskorna i lugn och ro. 
 
Vad är en bra hjälm för att åka skridskor? Kan mitt barn exempelvis ha en cykelhjälm på isen? 

Vi rekommenderar inte att träna i cykelhjälm, då de skyddar på ett helt annat sätt än en hockeyhjälm eller skateboardhjälm. 

 
När behöver åkaren inte ha hjälm längre? 

I skridskoskolan ska alla åkare ha hjälm. Läs klubbens hjälm- och huvudskyddspolicy här

 
Vad ska vi ha på oss på isen? 

Varma kläder som är figurnära är det bästa, så att det går att röra sig lätt. Tänk lager på lager för att lätt kunna ta av sig då det är kallt i början av träningen, men kan bli varmt på slutet. Jeans bör inte användas på isen då de är stela och lätt blir kalla. Vantar (gärna fingervantar) är obligatoriskt, likaså hjälm. Kom även ihåg skridskoskydden till skridskorna för att inte förstöra golven och skridskorna. Håret ska vara uppsatt (i en tofs eller fläta) under hjälmen för att inte vara i vägen.

 
Mitt barn pratar inte svenska, kan tränarna prata engelska?

Våra tränare kan prata engelska, och vi har flera åkare som pratar engelska. Skriv dock det i anmälan så att våra tränare är förberedda. Gruppundervisningen är på svenska, men tränaren sammanfattar vanligtvis på engelska till engelskspråkiga åkaren efter genomgången. 

 
Finns det någon fika/mat att köpa i ishallen?
Säsongen 2022-2023 kommer vi inte ha något kafé i anslutning till skridskoskolan. P.g.a att Slottsskogsrinken rivs kommer vi ha skridskoskola i olika ishallar utan tillgång till förvaring för kafé.
 
När kan mitt barn få börja i singel-/tävlingsgrupp?

När en åkare har klarat märke 4 får de erbjudande om att börja i konståkningsgrupp till nästa termin. Där tränar man på märke 5-8 och tävlingstest. När man klarat tävlingstest kan man gå vidare till en stjärngrupp och delta på stjärntävlingar. Ibland görs undantag att byta grupp direkt om det finns plats och åkarna är på ungefär samma nivå, men som regel får man erbjudande om gruppbyte via mejl till nästa termin.

 

Regler på isen

 

Vår målsättning är att alla ska ha roligt på isen och känna glädje och glöd. För att underlätta detta och skapa säkra miljöer finns det några regler på isen:

- Ramlar vi, reser vi oss upp snabbt igen så att en kompis inte ramlar på oss.

- För att skydda oss måste vi ha vantar och hjälm. Håret ska även vara uppsatt så det inte är i vägen.

- Vi är alla kompisar på isen. Men vi åker inte och håller i varandra (det är lättare att ramla då).

- Vi lyssnar på tränaren och försöker träna på isen efter bästa förmåga.

- Följer barnet inte tränaren genom att vägra eller blir en säkerhetsrisk för övriga i gruppen, kommer tränaren be barnet sätta sig på bänken någon minut för gruppens bästa. 

 
Policys
Var hittar jag information om klubbens policys, riktlinjer och stadgar?

Detta finns att läsa om här på hemsidan.

 
Frågor?
Om jag har en fråga angående en faktura, vem mejlar jag?

ekonomi@gkk.se

 

Om jag har en fråga ang. skridskouthyrning? 

skridskoskolan@gkk.se

 

Om jag har en fråga ang. träningen, vill meddela tränare sjukdom/frånvaro? 

Om ni vet att ni inte kommer på nästa lektion meddela tränaren innan/efter träningen. Det går även bra att mejla skridskoskolan@gkk.se. Samma mailadress gäller även för övriga frågor. 

 
Om jag har en fråga som jag tycker styrelsen/ordförande till klubben behöver svara på? 

För att nå hela styrelsen kan man mejla till styrelsen@gkk.se . För att komma i kontakt med endast ordföranden mejla ordforande@gkk.se.

 
Vi har anmält oss till skridskoskolan. När kommer det ut mer info angående nästa termin för skridskoskolan? 

I augusti kommer det ut mer info inför höstterminen, och under början/mitten av december inför vårterminen. Informationen kommer också finnas på vår hemsida.

 
Jag har ett barn i skridskoskolan och jag har en fråga ang. skridskoskolan. Vem ska jag ringa? 

Vi är en stor förening med många åkare och föräldrar och det kommer många frågor. För att skapa en bra arbetsmiljö utan att klubben har dygnet runt jour ber vi alla att mejla skridskoskolan@gkk.se eller berörda tränare/styrelsemedlemmar. Detta för att vi effektivare ska kunna svara på frågor när det passar då vi är en förening med många ideella krafter. Som förälder behöver man då ha några dagars framförhållning för att berörd person ska hinna svara. Vi har som målsättning att alltid svara på alla mejl inom en vecka, oftast går det fortare. Behöver ni prata med någon kan ni mejla skridskoskolan@gkk.se och uppge kort vad det gäller och när vi kan ringa upp så hör vi av oss. 

 
Jag får ej svar på min fråga angående skridskoskolan efter att ha läst igenom svaren ovan, vad gör jag? 

Mejla skridskoskolan@gkk.se och lägg en kopia till kansli@gkk.se

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners