ANMÄLAN TILL VÅRTERMINEN 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Singel

Grupper & Tider

Göteborgs Konståkningsklubb Singel bedriver under verksamhetsåret 23/24 skridskoskola för vuxengrupper i Angered och Rambergsrinken på höstterminen, Angered och Vallhallarinken på vårterminen.

Åkarna delas in i grupper efter kunskap (vilket märke åkaren klarat vid terminsstart). Tidigare skridskoerfarenhet är också avgörande vid placering i grupp. 

 
TRÄNINGSMOMENT OCH MÅL

Alla vuxna nybörjare som kan eller vill lära sig åka skridskor börjar att träna på märke 1-2 och grundläggande skridskoteknik och grunderna för konståkning. För att klara märkena 3-4 tränar vi på skär, vändningar, pirruetter och hopp. Det krävs att man har åkt i nybörjargruppen innan eller åkt konståkning tidigare. Fokus ligger på skridskoteknik och mindre på hopp.

 

Nästa nivå på grupper tränar på de sista märkena 5-8 samt de första testerna i Svensk konståkning. Vi tränar på skär, vändningar, pirruetter och hopp. Det krävs att man klarat märke 4 eller åkt konståkning tidigare. Fokus ligger på skridskoteknik och mindre på hopp. 

För de som klarat tävlingstest och vill tävla erbjuds singelgrupp. Läs mer under fliken Singel- & tävlingsgrupper.

 
GRUPPER, DAGAR OCH TIDER - vårterminen 2024
  • Adult 1: Lördagar kl. 08.00-08.50 i Vallhallarinken) - för nybörjare t.o.m åkare som klarat märke 5. Tränar på moment för att klara märke 1-5. Delas på plats upp i mindre grupper.
  • Adult 2: Måndagar kl. 21-21.50 i Angered ishall -  för åkare som klarat märke 5. Tränar på moment för att klara märke 6-8 och tävlingstest. Delas på plats upp i mindre grupper.
OBS! Eventuella schemaändringar kan förekomma pga av ishockeykvalmatcher och andra ”oplanerade” evenemang som vi inte kan påverka. Detta meddelas då via e-post.
 
  • Ni som inte har åkt i vår vuxengrupp tidigare, har möjlighet att prova på en gång. Om man efter första lektionen ej vill fortsätta måste man avanmäla absolut senast tre dagar efter första lektionstillfället genom att välja att men ej ska delta i aviseringsmejlet med terminsavgiften. Endast då blir man krediterad terminsavgiften och medlemsavgiften. Det är mycket viktigt att avanmäla görs så att de som står i kö och gärna vill delta får platsen istället. Finns frågor angående avgifterna, mejla till ekonomi@gkk.se.
 
ISHALLAR
 

Angereds arena och Vallhallarinken.

 

Frågor?

Välkommen att mejla till skridskoskolan@gkk.se eller kansli@gkk.se

Vi har även listat en del frågor och svar här. 

 

Läs gärna Svenska konståkningsförbundets information om Skridskoskola: https://www.svenskkonstakning.se/trana/skridskoskola

 

Välkomna till en givande och rolig termin!

Göteborgs Konståkningsklubb

Biljetter till JUBILEUMSUPPVISNING
En insamling för Göteborgs Konståkningsklubb
GKK fyller 80 år och det firar vi med en JUBILEUMSUPPVISNING!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners