SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Grupper & Tider

HÖSTTERMINEN 2024

 

OBS! Vi har ännu inte fått några istider för nästa säsong så angivna dagar, tider och avgifter  är preliminära. 

 

Göteborgs Konståkningsklubb Singel bedriver skridskoskola för vuxengrupper i konståkningens anda "Alla på is – hela livet". 

 

Åkarna delas in i grupper efter kunskap (vilket märke åkaren klarat vid terminsstart). Tidigare skridskoerfarenhet är också avgörande vid placering i grupp. 

 
TRÄNINGSMOMENT OCH MÅL

Alla vuxna nybörjare som kan eller vill lära sig åka skridskor börjar att träna på märke 1-2 och grundläggande skridskoteknik och grunderna för konståkning. För att klara märkena 3-4 tränar vi på skär, vändningar, pirruetter och hopp. Det krävs att man har åkt i nybörjargruppen innan eller åkt konståkning tidigare. Fokus ligger på skridskoteknik och mindre på hopp.

 

Nästa nivå av grupper tränar på de sista märkena 5-8 samt de första testerna i Svensk konståkning. Vi tränar på skär, vändningar, pirruetter och hopp. Det krävs att man klarat märke 4 eller åkt konståkning tidigare. Fokus ligger på skridskoteknik och mindre på hopp. 

För de som klarat tävlingstest och vill tävla erbjuds singelgrupp. Läs mer under fliken Singel- & tävlingsgrupper.

 
GRUPPER, DAGAR OCH TIDER - vårterminen 2024
  • Adult 1:

Måndagar kl. 21.00-21.50 i Angereds ishall (nybörjare till märke 3)

Lördagar kl. 08.00-08.50 i Vallhalla ishall (nybörjare till märke 4)

 

För nybörjare t.o.m åkare som klarat märke 4. Tränar på moment för att klara märke 1-4. Delas på plats upp i mindre grupper.

  • Adult 2:

Måndagar kl. 20.00-20.50 i Angered ishall

 

För åkare som klarat märke 4. Tränar på moment för att klara märke 5-6. Delas på plats upp i mindre grupper.

  • Adult 3:

Måndagar kl. 19.00-19.50 i Angered ishall

 

För åkare som klarat märke 6. Tränar på moment för att klara märke 7-8 samt moment för att börja tävla. Delas på plats upp i mindre grupper.

 

OBS! Eventuella schemaändringar kan förekomma pga av ishockeykvalmatcher och andra "oplanerade” evenemang vi inte kan påverka. Detta meddelas då via e-post.
 
  • Ni som inte har åkt i vår vuxengrupp tidigare, har möjlighet att prova på en gång. Om man efter första lektionen ej vill fortsätta måste man avanmäla absolut senast tre dagar efter första lektionstillfället genom att välja att men ej ska delta i aviseringsmejlet med terminsavgiften. Endast då blir man krediterad terminsavgiften och medlemsavgiften. Det är mycket viktigt att avanmäla görs så att de som står i kö och gärna vill delta får platsen istället. Finns frågor angående avgifterna, mejla till ekonomi@gkk.se.
 
ISHALLAR
 

Angereds arena och Vallhalla ishall.

 

Frågor?

Välkommen att mejla till skridskoskolan@gkk.se eller kansli@gkk.se

Vi har även listat en del frågor och svar här. 

 

Läs gärna Svenska konståkningsförbundets information om Skridskoskola: https://www.svenskkonstakning.se/trana/skridskoskola

 

Välkomna till en givande och rolig termin!

Göteborgs Konståkningsklubb

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Göteborgs KK, 04/06 18:58 
Göteborgs KK, 24/05 09:10 
Göteborgs KK, 14/05 21:43 
 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners