SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Utrustning och kläder
SKRIDSKOR

 

En bra skridsko ska ge stöd åt vristen och vara stabil. Till nybörjare rekommenderas en vanlig knytskridsko som går att köpa i en sportaffär eller begagnat (inte de skridskor med spännen som liknar en slalompjäxa).
Är du intresserad av en konståkningsskridsko, rekommenderar vi kvalitetsskridskor (t.ex. Edea, Graf, Jackson, Riedell, Risport eller Wifa). Dessa köper du i specialbutiker eller gärna begagnat. Många tror att taggarna försvårar åkningen, men det är inte sant.

Skötsel av skridskorna

Ha alltid gummiskydd på när skridskorna används utanför isen men förvara inte skridskorna i gummiskydden, då rostar skenorna. Torka av skridskorna efter användning med en mjuk, ren handduk och förvara dem i två tygpåsar. Slipa ofta – gärna 1-2 gånger/termin! Om du har riktiga konståkningsskridskor måste du lämna dem till någon som har kompetens att slipa konståkningsskridskor, det har de inte i sportaffärerna. Fråga vem som slipar skridskor i din förening.

 

Skridskouthyrning för barn i skridskoskolan och K-grupp

Vi har ett begränsat antal hyrskridskor i de olika storlekarna så vi kan inte garantera att vi har ett par skridskor till just ditt barn. Men vi hoppas självklart kunna hjälpa till! Datum och tid för uthyrning meddelas via mejl.

 

När man lär sig åka skridskor är det viktigt att ha stadiga skridskor. Det underlättar väldigt mycket för åkaren. De skridskor vi hyr ut, är speciellt framtagna för nybörjare som erbjuder en helt annan stadga än de man köper i vanliga sportaffärer. Vi hyr ut olika märken för att passa de flesta fötter.

 

Kostnad per termin: 450 kronor

 

OBS! Ingen skridskouthyrning i samband med lektion.

 
 
HJÄLM

 

Hjälm är ett viktigt skydd som är obligatoriskt i skridskoskolan. Ishockeyhjälm är ett utmärkt alternativ.

Skridskor och hjälm måste medtagas och användas för att åkare i skridskoskolan ska få beträda isen. Det samma gäller för medföljande vuxen till åkare i yngsta nybörjargruppen.

 
 
KLÄDSEL

Självklart gäller kläder efter väder. För att kunna röra sig på isen och samtidigt hålla sig varm bör man ha smidiga kläder (t.ex. fleece). Undvik tjocka overaller och jackor om det går. Dessa hindrar rörelseförmågan. Vantar är viktigt, fingervantar eller tumvantar.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Göteborgs KK, 14/05 21:43 
Göteborgs KK, 14/05 14:05 
Göteborgs KK, 14/04 19:45 
Göteborgs KK, 12/04 13:13 
 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners