ANMÄLAN TILL VÅRTERMINEN 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Singel

Gruppindelning i GKK Singel 2023-2023

Göteborgs Konståkningsklubbs gruppindelning säsongen 2023-2024 där utgångspunkten är tagen från Riksidrottsförbundets Strategi 2025 samt Svenska Konståkningsförbundets Strategi 2026.

 

Tränarteamet gör i möjligaste mån gruppindelningen utifrån förbundets kriterier för de olika tävlingsnivåerna samt klubbens åkarunderlag.  

 

Tränarteamets ambition är att varje individ ska få ut så mycket som möjligt av varje träningspass. Konståkning med singelinriktning är en individuell sport, där träningsverksamheten i de flesta fall i Sverige bedrivs i grupp. Grupper som är någorlunda homogena underlättar och säkerställer att varje individ tränar på moment som gynnar deras utveckling som konståkare.

 

Eventuell förflyttning sker från en grupp till en annan när en tränare anser att åkaren är redo och i samråd med förälder/anhörig. Gruppbytet sker vid terminsstart, d.v.s. försäsong, huvudsäsong, jul och eftersäsong.

 

Klubbens gruppbenämningar förklarar vilken nivå gruppens åkare tävlar samt hur många dagar man tränar. Se de olika nivåerna i den ljusblå menyraden här ovanför.

 

Minor = Ej fyllt 11 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Ungdom 13 = Ej fyllt 13 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Ungdom 15 = Ej fyllt 15 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Junior = Ej fyllt 19 år 1 juli den tävlingssäsong som avses (för A-åkare kan man vara junior från 13 år).

Senior = 19 år och uppåt från den 1 juli den tävlingssäsong som avses.

 

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö. Våra tränare är högutbildade med kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi. De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

 

Tränarteamet förespråkar en öppen dialog och vill hjälpa varje enskild åkare på bästa sätt. Prata därför alltid med din tränare som är där för att stötta och hjälpa dig i din utveckling, tränings- och tävlingplanering.

 

Här >> kan Du läsa mer om Riktlinjer för tävlingskategorier säsongen 2023/2024.

Här >> kan Du läsa mer om Nytt testsystem fr. o. m. 1 september 2023.

 

 

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners