SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Joanna Dahlstrand

Huvudtränare 

joanna@gkk.se

 

”Jag vill vara delaktig till en meningsfull fritid där varje enskild individ står i fokus. Jag verkar för en god gruppsammanhållning där vi tillsammans  är starka. Jag vill inspirera till en livslång glädje till fysisk aktivitet som möjliggör grunden till en hälsosam livsstil. Min ledarskapsfilosofi är i en positiv anda som bjuder in till delaktighet. Att skapa och upprätthålla en god relation till varje individ värdesätter jag starkt.”

 

Utbildning

Joanna har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon är legitimerad specialidrottslärare och har lärarexamen i ämnena Idrott och hälsa samt psykologi. Joanna har lång erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare på elitnivå.

Mathias Andersson

Tränare och elitansvarig

mathias@gkk.se

 

Mathias Andersson välkomnas till tränarteamet från och med säsong 2024-2025.

 

Mathias, som tidigare varit tränare i VFKK, började sin tränarkarriär 2013 som vikarie och skridskoskoletränare. Han började jobba som tränare på heltid 2016 och har tränat åkare som landar trippelhopp och quadruppelhopp samt varit landslagstränare.

 

Mathias avslutade sin aktiva konståkningskarriär år 2014 med sju SM-medaljer varav ett guld (JSM). Han har deltagit på The Nordics vid fem tillfällen, där brons blev bästa placering som junior.

 

I GKK kommer Mathias ha rollen som elitansvarig tränare, men kommer att jobba med åkare på alla nivåer i singel-/tävlingsgrupperna.

Mathias har Svenska Konståkningsförbundets högsta nationella tränarutbildning samt grundutbildning som domare. Han är även utbildad idrottsmassör.

Madelene Granath

Tränare och ansvarig för skridskoskolan samt vuxengrupper
madde@gkk.se

 

"Jag vill vara delaktig till de aktivas utveckling såväl fysiskt, psykiskt, socialt som idrottsspecifikt. Jag verkar för en jämlik miljö och god gruppsammanhållning där alla har rätt att bli sedda och göra sig hörda. Jag vill inspirera till att deltagare tar sig an nya utmaningar med kämparglöd och glädje. Min ledarskapsfilosofi innehåller bl.a. ett situationsanpassat ledarskap där de aktiva på olika sätt har möjlighet att vara delaktiga i beslut som rör deras träning beroende på deras nivå och mognad. God kommunikation ser jag som en grund för hållbara och bra relationer och för att kunna hjälpa de aktiva på bästa sätt."

 

Utbildning

Madelene har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningslicens Steg 4.

Hon har examen i Idrottsvetenskap med inriktning Sports Management och erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Ansvarig tränare för skridskoskolan och vuxengrupperna.

Svetlana Bannova

Tränare

 

"Jag vill vara delaktig i en trygg och inspirerande miljö. Jag vill hjälpa ungdomar få glädje av träning och kunskaper för sin utveckling inom konståkning."

 

Utbildning

Svetlana är från St. Petersburg i Ryssland. Hon har jobbat som tränare sedan 1982 och i Sverige sedan 1996. Svetlana har 3 års akademisk utbildning som tränare i Ryssland och licentiat inom idrott samt är legitimerad fysioterapeut. Svetlana tränar åkare på alla nivåer.

 

 
Jenni Honkila
Tränare 
 
"För mig som tränare är det viktigt att åkaren hittar sina styrkor och älskar att träna, för man blir aldrig färdig som konståkare och det är alltid något vi tränarna kan hjälpa till med. Just det är det finaste med den här sporten men också största utmaningen; ingen dag som tränare är tråkig för det finns alltid nånting åkarna behöver lära sig, både på och utanför isen. Jag tycker att det är inte bara det som händer på isen som är viktigt, utan man lär sig så mycket mer genom sporten som man kan ta med sig även utanför ishallen."
 
Utbildning
Jenni har gått Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 2B.
Hon har även olika koreografi-, isdans-, hopp-, piruett- och stegutbildningar från Finland.
Hon har bott i Sverige i 10 år, är från Helsingfors, Finland, där hon har tränat och tävlat inom singel, synkro och isdans.
Hon jobbar med åkare på alla nivåer (fortsättningsgrupper till A åkare).
Är även Teknisk Specialist (TS) inom synkro och ledamot i Svenska Konståkningsförbundets Sportutvecklingskommitté-synkro.
Övriga tränare
Emelie Kvist
Aktiv tävlingsåkare på B-nivå. Emelie arbetar i skridskoskolan och har gått tränarutbildning Grund.
 
Freya Kilbo

Fd. tävlingsåkare på B-nivå. Freya arbetar i skridskoskolan och har gått tränarutbildning Steg 1B.

 

Greta Polverini 

Aktiv åkare. Greta arbetar i skridskoskolan och har gått tränarutbildning Grund.

 
Nele Ramstrand

Aktiv tävlingsåkare på B-nivå. Nele arbetar i skridskoskolan och har gått tränarutbildning 1A.

 
Rebecca Krook

Aktiv tävlingsåkare på A-nivå. Rebecca arbetar i skridskoskolan och konståkningsgrupperna och har gått tränarutbildning Grund.

 

Sara Dzonlic

Aktiv tävlingsåkare på B-nivå. Sara arbetar i skridskoskolan och har gått tränarutbildning Grund.

 

Sofia Löfberg

Tränare för vuxengrupperna på måndagar. Har tränarutbildning 2B.

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners