ANMÄLAN TILL SÄSONGEN 2024-2025
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Verksamheten

Hur får vi kontakt med klubben, eller kanslit?

Kansliet finns i Frölundaborg och har för närvarande inga specifika öppettider då vi ej har någon anställd kanslist.
Vi finns på följande mejladresser:

För allmänna frågor: kansli@gkk.se

För kontakt med styrelsen: styrelsen@gkk.se

För kontakt med tränare: förnamn@gkk.se

För frågor om skridskoskolan: skridskoskolan@gkk.se

För fakturafrågor: ekonomi@gkk.se

 

Får jag prova en gång innan jag bestämmer mig för att börja?

Som nybörjare i skridskoskolan får du lov att prova-på en gång innan du bestämmer dig för att fortsätta. Dock behöver du ändå anmäla dig till grupp/dag/tid via vårt anmälningsformulär för skridskoskolan. 

 

Som tävlingsåkare är du välkommen att höra av dig till oss om du önskar byta till vår förening och vill komma och provträna. När vi kommit överens om en tid som passar för provträning är det viktigt att du även informerar din nuvarande tränare om att du avser att provträna för oss. Tränarna har ofta en dialog så att en eventuell övergång ska bli så bra som möjligt för åkaren.

 

Vad är det för skillnad mellan de olika grupperna? Vad är "Märkesåkare" "Stjärnåkare", "B-åkare", "A-åkare" och "Elitåkare"?

I skridskoskolan tränar man på Leomärke 1-8. När man klarat märke 4 erbjuds man att avancera till konståkningsgrupp - märkesgrupp 4-8. När man efter märke 8 klarat tävlingstestet är man redo att öva in ett program att använda på tävling. Första nivån på tävlingar kallas för Stjärntävling. Som stjärnåkare har man som lägst tävlingstest. När man klarat både fritest 2 och basictest 2 går man upp en tävlingsnivå och blir B-åkare och kan tävla i klubbtävlingar. När man klarat högre test blir man sedan A-åkare (olika beroende på om man är minior, ungdom, junior/senior). Om man som A-åkare har uppnått en viss poäng på tävling kan man kvalificera sig till nästkommande säsongs Elitserie.

 

Mer om tävlingssystemet finns på Svenska Konståkningsförbundet hemsida >>


Hur många barn och tränare finns det i grupperna?

Antalet åkare styr hur många tränare som finns på isen. Yngre och lägre grupper har oftast fler åkare per grupp. Ju högre tävlingstest man har och ju äldre man blir ökar fart och svårighetsgrad på t ex. hopp vilket gör att också skaderisken ökar med fler åkare som är samtidigt på isen.

 

Som måttstock vid schemaläggning har vi följande fördelning: 

Skridskoskolan - upp till 50 åkare

Stjärnåkare - max 20-22 åkare

B-åkare - max 18 åkare

Elit-/A-åkare - max 12-14 åkare

 

På fysen är det generellt en tränare som håller i passen.

 

Har tränarna i gruppen utbildning?

Alla våra tränare har gått stegutbildningar i olika grad från Grund till steg 4B. I tävlingsgrupperna är utbildningsnivån ibland anpassad till tävlingsnivån. Generellt har GKK mycket välutbildade tränare.

 

Vill du veta mer om våra tränare och deras respektive utbildning finns det att läsa här >>

 

Får jag som förälder sitta i ishallen medan mitt barn tränar?

Vi välkomnar föräldrar och syskon att titta på träningen. Ni hänvisas då till läktare eller liknande. Vi ser helst att platsen där åkarna byter om och tar på sig skridskor är fria från publik för att inte störa träningen. Ibland kan tränarna dock be om hjälp med div. saker såsom att spela musik vid programträning eller liknande. Fråga gärna tränarna om ni kan vara behjälpliga med något utanför isen för att underlätta att tränarna kan koncentrera sig på åkarna som är på isen.


Är det träning under loven?

Dagträning under loven kan förekomma och ibland ingå i ordinarie schema istället för kvällsträning alt. erbjudas som extra träning utöver ordinarie kvällsträning till en extra avgift. Information skickas ut inför varje lov (höstlov, jullov, sportlov, påsklov). Under sommarlovet (v25-31) har vi ingen ordinarie träning. Sommarläger kan erbjudas i mån av is i början på sommarlovet. Säsongen startar v32-33 som uppstartsveckor inför ordinarie säsong - tävlingssäsong - där tiderna kan förläggas både dagtid och kvällstid.

 

 

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners