ANMÄLAN TILL VÅRTERMINEN 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb

Information om huvudsäsongen 2024/2025

Vi har en förhoppning om att säsong 24/25 inte ska skilja sig så mycket från vårterminens schema 2024.

 

Grupper

Vi följer riktlinjerna från RF’s Strategi 2025 och konståkningens Strategi 2026 som strävar efter att gå från triangel till rektangel när vi gör våra gruppsammansättningar. Vi har också träningsguiden och det nya tävlingssystemet att luta oss mot för att få så homogena grupper som möjligt. Vi kommer fortfarande erbjuda valmöjligheter i träningsmängd.

 

 

Grupp

Antal träningsdagar/v

Riktlinje/krav

A6

5-6 dagar

Åkare som under säsongen kommer tävla A-tävlingar eller i Nationella serien. Åkare i A6 är aktivt tävlande och hög träningsnärvaro förväntas.

A4

4 dagar

Åkare som under säsongen kommer tävla A-tävlingar eller i Nationella serien och/eller klarar dubbelhopp, tränar på eller behärskar dubbel axel samt tränar på eller behärskar trippelhopp.

B5 röd

5 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B1-klass samt dubbelhopp. Åkare i B5 röd är aktivt tävlande och hög träningsnärvaro förväntas.

B4 röd

3 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B1-klass samt dubbelhopp. I B4 röd finns inget krav på att tävla.

B3 röd

3 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B1-klass samt dubbelhopp. I B3 röd finns inget krav på att tävla.

B5 blå

5 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B2-klass. Tränar på dubbelhopp. Åkare i B5 blå är aktivt tävlande och hög träningsnärvaro förväntas.

B4 blå

4 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B2-klass. Tränar på dubbelhopp. I B4 blå finns inget krav på att tävla.

B3 blå

3 dagar

 

Åkare som tävlar i klubbtävlingar och/eller behärskar moment i B2-klass. Tränar på dubbelhopp. I B3 blå finns inget krav på att tävla.

S4 gul

4 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 5.

Åkare i S4 gul är aktivt tävlande och hög träningsnärvaro förväntas.

S3 gul

3 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 5. I S3 gul finns inget krav på att tävla.

S2 gul

2 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 5. I S2 gul finns inget krav på att tävla.

S4 vit

4 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 3.

Åkare i S4 vit är aktivt tävlande och hög träningsnärvaro förväntas.

S3 vit

3 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 3. I S3 vit finns inget krav på att tävla.

S2 vit

2 dagar

 

Åkare som tävlar i stjärntävlingar och/eller behärskar momenten i protokoll 3. I S2 vit finns inget krav på att tävla.

K3 (konståkningsskola)

3 dagar

 

Fortsättningsgrupp för märke 7-8 & tävlingstest.

 

K2 (konståkningsskola)

2 dagar

 

Fortsättningsgrupp för märke 5-6.

 

 

 • Grupperna kan, om så krävs, schemaläggas med andra grupper på annan nivå. 
 • Fyspassen varierar i tid mellan 30-45 min/pass.

Man kan välja att utöka sin träning genom att byta grupp till fler träningsdagar under pågående säsong (man kan ej välja att gå ner under pågående säsong). Detta byte sker i mån av plats och i samråd med tränarteamet samt att åkaren har visat hög träningsnärvaro på majoriteten av träningspassen.  

 

Endast vid krock med skolschema tillåts åkaren göra individuell anpassning. Skolscheman kommer att begäras in.

 

Tränarteamet förespråkar en öppen dialog och vill hjälpa varje enskild åkare på bästa sätt.

 

Tränare

Vårt starka tränarteam består av huvudtränare Joanna Dahlstrand, Madelene Granath, Tamara Kuchiki Girdland, Svetlana Banova samt åkare och fd. åkare med tränarutbildning som jobbar främst i skridskoskolan, K-grupper och S-grupper. Ni kan läsa om tränarna här >> på hemsidan.

 

Anmälan

Anmälan till huvudsäsongen 2024-2025 görs via denna länk >> (uppdateras inom kort). Vänligen läs först igenom GKKs handbok innan anmälan.

 

Sista anmälningsdagen är den xx augusti. (uppdateras inom kort).

 

Alla avgifter för säsongen 2023/2024 ska vara betalda för att man skall kunna starta säsongen 2024/2025.

 

Avbokningsregler och uppsägningstid

Uppsägningstid gäller en termin (hösttermin 19 veckor, vårtermin 13 veckor). Man betalar för hela terminen även om man byter förening eller slutar att träna. 

 • Fram till sista anmälningsdagen, xx augusti 2024, är avbokning kostnadsfri. (uppdateras inom kort)

Under pågående termin återbetalas inte terminsavgiften.

 

Schema       

Träningarna under huvudsäsongen är förlagda i ishallar runtom i Göteborg: Angered, Frölundaborg, Marconi, Rambergsrinken, Slottsskogens ishall samt Vallhallarinken (f.d Wallenstam). 

 

Ett preliminärt schema kommer publiceras på hemsidan under vecka xx.(uppdateras inom kort). Schemat är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälningar och val av grupp. Därefter provas schemat i praktiken och kommer vid behov justeras så att träningarna blir så bra som möjligt för alla.

 

Schemaändringar kan förekomma p.g.a. andra arrangemang i ishallarna (hockeycuper, tävlingar o.d.). Information meddelas löpande till berörda grupper. 

 

Tävling               

Som tävlingsåkare förväntas man delta på minst en tävling per termin, höst och vår. Tränarteamet utser lämpliga stjärn- och klubbtävlingar som åkaren kan anmälas till. Svenska konståkningsförbundet tilldelar tävlingar till Nationella serien och A-tävlingar för aktuella åkare.

Koreografi, musik och dräkt planeras i samråd med ansvarig tränare/koreograf. Åkaren bekostar själv tävlingar, musik, dräkt, koreografi och ev. iskostnad för koreografi. Se klubbens olika avgifter här >> på hemsidan.

 

Träning på loven

Under höstlovet (vecka 44), jullovet (vecka 52 och vecka 1) och sportlovet (vecka 7) kommer vi ha schemabrytande verksamhet och ordinarie schema gäller inte. Vi har för avsikt att planera lägerverksamhet under dagtid på loven med extra ispass. Anmälan kommer att skickas ut för respektive lovperiod. Kostnad för extraträning tillkommer vilket kommer att framgå vid anmälan.

För de som inte vill träna extra bestämmer tränarna vilka timmar i specialschemat som är "ordinarie timmar" och ingår i terminsavgiften.

Åkarna förväntas att delta på för- och eftersäsong samt sommarläger för klubbens tränare.

 

Avgifter

 • Varje grupp har en fast säsongsavgift baserad på hur många träningstimmar gruppen har (is och off-ice). Se gruppernas avgifter här >>

 

Avgiften faktureras terminsvis två gånger per år, augusti och januari. Möjlighet att dela upp fakturan finns.

 • Medlemsavgift: 250 kr betalas en gång per verksamhetsår, faktureras separat.
 • Licensavgift: För att få tävla behöver åkaren en licens. Avgiften är 350 kr och betalas en gång per verksamhetsår och faktureras från klubben. I åkarlicensen ingår en olycksfallsförsäkring hos Folksam som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa. Läs mer om åkarlicens samt olycksfallsförsäkring på: https://www.svenskkonstakning.se/var-verksamhet/forening/forsakringar
 • Försäljning: se information om försäljning i Handboken.

Mer information om våra olika avgifter finns här >> på hemsidan.

 

Viktiga datum

 • A-tävling Kal å Ada: 
 • Julshow: december
 • Stjärntävling Flygskäret: 
 • Vårshow: 
 • Gyllene skridskon:

 

Övrig info

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö. Våra högutbildade tränare har kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi. De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

Föreningens stadgar finns att läsa här  >> på hemsidan.

 

Information om huvudsäsongen 2023-2024

Säsongen 2023/2024 kommer ha olika scheman på höstterminen och vårterminen. Det beror på att Slottsskogsrinken öppnar vecka 2 2024 och vi har återfått istider där.

 

Grupper

För att följa riktlinjerna från RF’s Strategi 2025 och konståkningens Strategi 2026 som strävar efter att gå från triangel till rektangel så tittar vi tillbaka på upplägget vi hade tidigare med test- och åldersindelade grupper. Vi kommer fortfarande erbjuda valmöjligheter i träningsmängd.

 

 

Grupp

Antal träningsdagar/v

Riktlinje/krav

A6

5-6 dagar

A-testade åkare. Krav på att tävla i A- eller Nationella serien samt hög närvaro.

A4

4 dagar

 

A-testade åkare. Ej krav på att tävla.

 

B5

5 dagar

B-testade åkare. Aktivt tävlande.

Hög närvaro förväntas.

B4

3 dagar

 

B-testade åkare. Ej krav på att tävla.

 

B3

3 dagar

 

B-testade åkare. Ej krav på att tävla.

 

S4

4 dagar

 

Stjärnåkare med lägst fri 1 och basic 1.

Aktivt tävlande.

 

S3

3 dagar

 

Tävlingstestade åkare. Aktivt tävlande.

 

S2

2 dagar

 

Tävlingstestade åkare. Ej krav på att tävla.

 

K3 (konståkningsskola)

3 dagar

 

Fortsättningsgrupp för märke 7-8 & tävlingstest.

 

K2 (konståkningsskola)

2 dagar

 

Fortsättningsgrupp för märke 5-6.

 

 

 • Vid behov delas varje grupp upp efter ålder och/eller nivå.
 • Fyspassen varierar i tid mellan 30-45 min/pass.

Man kan välja att utöka sin träning genom att gå upp en grupp från 2 till 1 under pågående säsong (man kan ej välja att gå ner under pågående säsong). Detta byte sker i mån av plats och i samråd med tränarteamet samt att åkaren har haft närvaro på majoriteten av träningspassen.  

 

Endast vid krock med skolschema tillåts åkaren göra individuell anpassning. Skolscheman kommer att begäras in i början av terminen.

 

Tränarteamet förespråkar en öppen dialog och vill hjälpa varje enskild åkare på bästa sätt.

 

Tränare

Vårt starka tränarteam består av huvudtränare Joanna Dahlstrand, Madelene Granath, Tamara Kuchiki Girdland, Svetlana Banova samt åkare och fd. åkare som jobbar i skridskoskolan och K-grupper. Ni kan läsa om tränarna här >> på hemsidan.

 

Anmälan

Anmälan till huvudsäsongen 2023-2024 görs via >> denna länk. Vänligen läs först igenom GKKs handbok innan anmälan.

 

Sista anmälningsdagen är den 6 augusti.

 

Alla avgifter för säsongen 2022/2023 ska vara betalda för att man skall kunna starta säsongen 2023/2024.

 

Avbokningsregler och uppsägningstid

Uppsägningstid gäller en termin. Man betalar för hela terminen även om man byter förening eller slutar att träna. 

 • Fram till sista anmälningsdagen, 6 augusti 2023, är avbokning kostnadsfri.

Under pågående termin återbetalas inte terminsavgiften.

 

Schema       

Träningarna under huvudsäsongen är förlagda i ishallar runtom i Göteborg: Angered, Frölundaborg, Marconi, Rambergsrinken och Vallhallarinken (f.d Wallenstam). Fr o m vecka 2 är Slottsskogsrinken öppen.

 

Ett preliminärt schema kommer publiceras på hemsidan under vecka 28. Det är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälningar och val av grupp. Därefter provas schemat i praktiken och kommer vid behov justeras så att träningarna blir så bra som möjligt för alla.

Schemaändringar kan förekomma p.g.a. andra arrangemang i ishallarna (hockeycuper, tävlingar o.d.) Information meddelas löpande till berörda grupper.

 

Tävling               

Som tävlingsåkare förväntas man delta på minst en tävling per termin, höst och vår. Tränarteamet utser lämpliga stjärn- och klubbtävlingar som åkaren kan anmälas till. Svenska konståkningsförbundet tilldelar tävlingar till Nationella serien och A-tävlingar för aktuella åkare.

Koreografi, musik och dräkt planeras i samråd med ansvarig tränare/koreograf. Åkaren bekostar själv tävlingar, musik, dräkt, koreografi och ev. iskostnad för koreografi. Se klubbens olika avgifter här >> på hemsidan.

 

Träning på loven

Under höstlovet (vecka 44), jullovet (vecka 52 och vecka 1) och sportlovet (vecka 7) kommer vi ha schemabrytande verksamhet och ordinarie schema gäller inte. Vi har för avsikt att planera lägerverksamhet under dagtid på loven med extra ispass. Anmälan kommer att skickas ut för respektive lovperiod. Kostnad för extraträning tillkommer vilket kommer att framgå vid anmälan.

För de som inte vill träna extra bestämmer tränarna vilka timmar i specialschemat som är "ordinarie timmar" och ingår i terminsavgiften.

Åkarna förväntas att delta på för- och eftersäsong samt sommarläger för klubbens tränare.

 

Avgifter

 • Varje grupp har en fast säsongsavgift baserad på hur många träningstimmar gruppen har (is och off-ice). Se gruppernas avgifter här >>

 

Avgiften faktureras terminsvis två gånger per år, augusti och januari. Möjlighet att dela upp fakturan finns.

 

 • Medlemsavgift: 250 kr betalas en gång per verksamhetsår, faktureras separat.
 • Licensavgift: För att få tävla behöver åkaren en licens. Avgiften är 350 kr och betalas en gång per verksamhetsår och faktureras från klubben. I åkarlicensen ingår en olycksfallsförsäkring hos Folksam som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa. Läs mer om åkarlicens samt olycksfallsförsäkring på: https://www.svenskkonstakning.se/var-verksamhet/forening/forsakringar
 • Försäljning: se information om försäljning i Handboken.

Mer information om våra olika avgifter finns här >> på hemsidan.

 

Viktiga datum

 • Funktionärsuppdrag på Göteborgsvarvet Marathon: 3 september 2023
 • Kal å Ada: 23-24 september 2023
 • Jubileumsshow GKK 80 år: november/december
 • Stjärntävling Flygskäret: 3-4 februari 2024
 • Slingauppvisning: 3-4 februari i samband med Flygskäret
 • Vårshow: Datum meddelas senare.
 • Funktionärsuppdrag på Göteborgsvarvet: 18 maj 2024

 

Övrig info

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö. Våra högutbildade tränare har kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi. De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

Föreningens stadgar finns att läsa här  >> på hemsidan.

 

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners