ANMÄLAN TILL SÄSONGEN 2024-2025
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb
Glädje – Inspiration – Trygghet

Anmälan till huvudsäsongen 2022-2023
2022-07-20 10:49

Välkommen att anmäla Dig till huvudsäsongen 2022-2023. Här nedan finns inbjudan med informatin om grupper, schema och avgifter m.m.

Säsongen 2022/2023 blir lite annorlunda än tidigare säsonger. Detta beror på att Slottsskogsrinken rivs och issporterna i Göteborgs innerstad får en ishall mindre att dela på. Dock har en hel del av allmänhetens åkning minskat till förmån för föreningsisen så riktigt all istid är inte förlorad.

 

Grupper

För att följa riktlinjerna från RF’s Strategi 2025 och konståkningens Strategi 2026 som strävar efter att gå från triangel till rektangel så tittar vi tillbaka på upplägget vi hade tidigare med test- och åldersindelade grupper. Vi kommer fortfarande erbjuda valmöjligheter i träningsmängd.

 

Grupp

Antal träningsdagar/v

Riktlinje/krav

A1

5 dagar

A-testade åkare. Krav på att tävla i A- eller Elitserien samt hög närvaro.

A2

3 dagar

A-testade åkare. Ej krav på att tävla.

B1

4 dagar

B-testade åkare.

Aktivt tävlande. Hög närvaro förväntas.

B2

2 dagar

B-testade åkare. Ej krav på att tävla.

S1

3 dagar

Tävlingstestade åkare. Aktivt tävlande.

S2

2 dagar

Tävlingstestade åkare. Ej krav på att tävla.

K (konståkningsskola)

2 dagar

Fortsättningsgrupp för märke 5-8.

 

  • Vid behov delas varje grupp upp efter ålder och/eller test.
  • Utöver antalet träningsdagar för varje nivå, kommer alla 1:or (A1, B1 och S1), under förutsättning att det finns is att tillgå, få möjlighet att välja till en ytterligare dag i veckan och anmäla sig till ett ispass som tillval.
  • Fyspassen varierar i tid mellan 0,5-1 h/pass.

Man kan välja att utöka sin träning genom att gå upp en grupp från 2 till 1 under pågående säsong (man kan ej välja att gå ner under pågående säsong). Detta byte sker i mån av plats och i samråd med tränarteamet samt att åkaren har närvarat på majoriteten av träningspassen.  

Endast vid krock med skolschema tillåts åkaren göra individuell anpassning. Skolscheman kommer att begäras in i början av terminen.

Tränarteamet förespråkar en öppen dialog och vill hjälpa varje enskild åkare på bästa sätt.

 

Tränare

Denna säsong består vårt starka tränarteam av huvudtränare Joanna Dahlstrand, Madelene Granath, Tamara Kuchiki Girdland, Svetlana Banova, Lovisa Trägårdh samt åkare och fd. åkare som jobbar i skridskoskolan och K-grupp. Ni kan läsa om tränarna här >>

Anmälan

Anmälan till huvudsäsongen 2022-2023 kan göras redan nu via >> denna länk.

 

Sista anmälningsdagen är den 14 augusti.

 

Alla avgifter för säsongen 2021/2022 ska vara betalda för att man skall kunna starta säsongen 2022/2023.

 

Tillval

Ni som väljer att träna i en 1-grupp (S1, B1, A1) har möjlighet att göra tillval för ytterligare en träningsdag i veckan. I schemat ser ni vilket tillfälle som gäller er grupp.

Om ni önskar göra detta tillval behöver tränarna veta det senast söndag 14/8 för planering inför terminsstart. Man anmäler sig till hela terminen och avgiften anpassas därefter. Skicka ett mejl till joanna@gkk.se om ni önskar tillvalet.

 

Avbokningsregler och uppsägningstid

Uppsägningstid gäller en termin. Man betalar för hela terminen även om man byter förening eller slutar att träna. 

  • Fram till sista anmälningsdagen, 14 augusti 2022, är avbokning kostnadsfri.
  • Fr o m 15 augusti kan du endast avanmäla mot uppvisande av giltigt läkarintyg och återbetalas 50% av säsongsavgiften.  

Under pågående säsong återbetalas inte terminsavgiften.

 

Schema       

Träningarna under huvudsäsongen är förlagda i ishallar runtom i Göteborg: Angered, Frölundaborg, Isdala, Marconi, Rambergsrinken och Vallhallarinken (f.d Wallenstam).

 

Eftersom Göteborgs Stad är ”en ishall kort” då Slottsskogsrinken nu rivs har ALLA föreningar inom issporterna drabbas av färre istimmar. Vi försöker hela tiden sträva efter det bästa schemat för grupperna och för nyttja våra istider på bästa sätt kommer vi att begära in skolscheman för att kunna erbjuda ersättningstider till er som har schemakrockar med skolan.

 

Schemat som skickas ut under vecka 32 är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälningar och val av grupp. Därefter provas schemat i praktiken och kommer vid behov justeras så att träningarna blir så bra som möjligt för alla.

Schemaändringar kan förekomma p.g.a. andra arrangemang i ishallarna (hockeycuper, tävlingar o.d.) Information meddelas löpande till berörda grupper.

 

Test                    

Klubben anordnar med flera tester under säsongen. Ansvarig tränare meddelar åkaren när den är mogen för test. Ett test per säsong ingår i träningsavgiften. Läs mer om regler för test på hemsidan.

 

Tävling               

Som tävlingsåkare förväntas man delta på minst en tävling per termin, höst och vår. Tränarteamet utser lämpliga stjärn- och klubbtävlingar som åkaren kan anmälas till. Svenska konståkningsförbundet tilldelar tävlingar till Elit- och A-åkare.

Koreografi, musik och dräkt planeras i samråd med ansvarig tränare/koreograf. Åkaren bekostar själv tävlingar, musik, dräkt, koreografi och ev. iskostnad för koreografi. Se klubbens olika avgifter här >>

Träning på loven

Under höstlovet (vecka 44), jullovet (vecka 52 och vecka 1) och sportlovet (vecka 7) kommer vi ha schemabrytande verksamhet och ordinarie schema gäller inte. Vi har för avsikt att planera lägerverksamhet under dagtid på loven med extra ispass samt dans. Anmälan kommer att skickas ut för respektive lovperiod. Kostnad för extraträning tillkommer vilket kommer att framgå vid anmälan.

För de som inte vill träna extra bestämmer tränarna vilka timmar i specialschemat som är "ordinarie timmar" och ingår i terminsavgiften.

Åkarna förväntas att delta på för- och eftersäsong samt sommarläger för klubbens tränare.

 

Avgifter

  • Träningsavgifter för huvudsäsongen (vecka 34-13) presenteras här >>
  • Varje grupp har en fast säsongsavgift baserad på hur många träningstimmar gruppen har (is och off-ice).

Avgiften faktureras två gånger per år, augusti och januari. Möjlighet att dela upp fakturan finns.

  • Medlemsavgift: 250 kr betalas en gång per verksamhetsår, faktureras separat.
  • Licensavgift: För att få tävla behöver åkaren en licens. Avgiften är 350 kr och betalas en gång per verksamhetsår och faktureras från klubben. I åkarlicensen ingår en olycksfallsförsäkring hos Folksam som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa. Läs mer om åkarlicens samt olycksfallsförsäkring på: https://www.svenskkonstakning.se/forforeningar/Medlemskap/forsakringar/
  • Testavgift: Ett test per säsong organiserat av klubben ingår i avgiften. Ytterligare test kostar 200 kr per testtillfälle, rest 150 kr.
  • Försäljning: Genom att sälja varor kan vi justera träningsavgifterna. Försäljningen är frivillig och man väljer redan i anmälan om man vill sälja de varor som försäljnings-gruppen tar fram eller om man vill betala en högre avgift som är 10% av säsongsavgiften.

I år planeras 3 aktiviteter.

  • 1-2. Idrottsrabatten, två häften per åkare, augusti och februari.
  • Julvaror, december.

Mer information om våra olika avgifter finns här >>
 

Åtaganden

  • Det är alla medlemmars ansvar att informera sig om och följa Göteborg Konståkningsklubb Singel’s policy, vision och värdegrund.
  • En förälder per åkare/myndiga åkare förväntas bemanna klubbens egna tävlingar Kal å Ada på hösten och Flygskäret på våren, samt på jul- och slingauppvisning. Schema kommer skickas ut i början på säsongen där man ser sina arbetspass. Byten av arbetspass löser man själv och ser till att schemat blir uppdaterat. Meddela också styrelsen när byten skett. Bakverk till våra arrangemang sköts av skridskoskolan.
  • Föräldrar och ungdomar från 15 år brukar få möjlighet att jobba på Göteborgsvarvet och på det viset tjäna pengar till föreningen. Pengarna går oavkortat till alla medlemmar i klubben genom sänkta träningsavgifter som är budgeterade redan från början.
  • En förälder per åkare/myndiga åkare förväntas ingå i en av klubbens arbetsgrupper (t.ex. kafé, försäljning, sponsor, förråd och show, tävling och arrangemang). Detta val görs i samband med anmälan till säsongen. Information om vad som förväntas göras i de olika grupperna finns här >>
  • För allas välmående, trivsel och säkerhet ser vi gärna att någon förälder finns med i ishallen som extra vuxen att vara behjälplig med att spela musik och finnas tillgänglig om någon skadar sig eller behöver hjälp med något så att tränarna kan fortsätta vara tillgänglig för åkarna på isen.
  • Andra uppgifter inom föreningen kan tillkomma vid behov.
  • Göteborgs Konståkningsklubb Singel stödjer och följer Svenska Konståkningsförbundets uppförandekod och denna kod gäller även alla medlemmar i Göteborgs Konståkningsklubb Singel samt deras föräldrar/familjer. Koden samt övrig info finns här: https://www.svenskkonstakning.se/svenskakonstakningsforbundet/konstakningenvill/tryggkonstakning/uppforandekod/

 

Viktiga datum

  • Kal å Ada: 22-23 oktober 2022
  • Juluppvisning: mitten av december
  • DM (A-tävling): 4-5 februari 2023 
  • Stjärntävling Flygskäret: 1-2 april 2023
  • Slingauppvisning: 1-2 april i samband med Flygskäret
  • Göteborgsvarvet: 13 maj (vecka 19) 2023

 

Övrig info

I GKKs verksamhet är målet att utvecklas och inspireras i en lugn, trygg och harmonisk träningsmiljö. Våra högutbildade tränare har kompetens inom konståkningens alla stegutbildningar, rörelserikedom och psykologi. De uppdaterar sig löpande genom kurser, föreläsningar och tränarträffar om vad som händer inom idrottens utveckling och forskning både generellt och specifikt för konståkningen.

 

Föreningens stadgar finns att läsa här  >>

 
Schema & schemaändringar
SKF
 
GKK på sociala medier
 
Samarbetspartners